fbpx

Dé 5 ontwerptrends van 2019

Design is voortdurend in ontwikkeling. Trends volgen elkaar snel op. En niet alle trends gaan even lang mee. Onderstaande trends gaan zeker langer dan een paar maanden blijven.

1. Kleine tekeningen op je website

De afgelopen jaren gingen alle websites steeds meer op elkaar lijken. Er zat niet meer echt een persoonlijkheid in. Alles was opgebouwd volgens eenzelfde structuur. Dat gaat dit jaar veranderen. Websites gaan weer meer een eigen “smoel” krijgen. Het wordt een goed jaar om te gaan experimenteren met het design van jouw website.
Een van de manieren om jouw website te onderscheiden, is door het toevoegen van kleine tekeningen of doodles, die door jou of speciaal voor jou gemaakt zijn. Dit maakt jouw website helemaal eigen.

2. Metallic geeft luxe en klasse

Drukwerk wordt dit jaar steeds luxer. Het mag klasse en luxe uitstralen. Een trend die we dit jaar daarom gaan zien is het gebruik van metallic kleuren in visitekaartjes en verpakkingen. Dit kan het papier zelf zijn, dat een metallic glans of look heeft. Maar denk hierbij ook aan foliedruk, waarmee je letterlijk bepaalde delen van het ontwerp uitlicht.

3. Zachte overgangen

Een trend van een aantal jaar geleden keert terug. Dit jaar gaan we meer en meer verloopkleuren zien. Zachte overgangen van 1 kleur in een andere kleur zorgen voor dromerige effecten en vallen daardoor op. Deze trend zal voornamelijk op achtergronden van websites gebruikt gaan worden, maar zien we waarschijnlijk ook terug in drukwerk zoals posters en visitekaartjes.

4. Minder is meer

Dagelijks krijgen we zoveel reclame-uitingen te zien, dat het moeilijk wordt om op te vallen. Veel reclame is druk en schreeuwerig. Om op te vallen, moet je daarom het tegenovergestelde doen. Eenvoudige ontwerpen trekken de aandacht. De kunst van het weglaten focust op de kernboodschap. Val op in de massa met een eenvoudig en helder ontwerp.

5. Asymmetrie

Nog een manier om je website te onderscheiden van de gemiddelde website, is het toepassen van asymmetrie op het ontwerp. Doordat veel websites zijn gemaakt met dezelfde software (o.a. WordPress en Wix), zie je veel standaard layouts. Asymmetrie en verrassende perspectieven gaan dit jaar je blik op de online wereld veranderen.