Ongewenste objecten verwijderen

Ongewenste objecten verwijderen

Je hebt een prachtige productfoto gemaakt of laten maken, maar op het laatste moment besluit je opdrachtgever dat het toch anders moet. De arm mag geen tatoeages hebben. Wat nu? Nieuwe foto laten maken? Of deze foto retoucheren in Photoshop? Uiteraard kies je het laatste.

Download bijgevoegde foto “Arm” en open deze in Photoshop.
Maak een kopie van de fotolaag door middel van de toetscombinatie “Ctrl + J”, of rechtermuisklik op de laag en kies “Laag dupliceren” of sleep de laag op het icoontje voor nieuwe laag onderin het lagenpalet.

Nu ga je aan de slag met de kloonstempel. Kies een zacht penseel, zodat de overgangen vloeiend worden. Zorg dat je als bron steeds een stukje huid kiest dat qua kleur dicht ligt bij het stukje dat gecorrigeerd moet worden.
Let vooral op aan de rand van de arm. Zorg dat je een stukje kloont van de rand van de arm een stukje verderop en plaats je muis op de tatoeage bij de rand van de arm als je begint te corrigeren. Je cursor zal laten zien welk stukje gekloond beeld in de stempel zit, zodat je ziet wanneer je moet klikken en beginnen te schilderen. Veel succes!